Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πουτίγκα σοκολάτας με ρευστή καραμέλα!


 Ο καιρός πότε χιονίζει και πότε βρέχει και μου θυμίζει πολύ εικόνες με τζάκι και σοκολάτα στο χέρι. Εντάξει τζάκι μπορεί να μην έχουμε όλοι μας αλλά την μυρωδιά της σοκολάτας μπορούμε να την πετύχουμε. Και φυσικά με το να ετοιμάσουμε το πιο σοκολατένιο γλυκό με ρευστή καραμέλα.


Υλικά συνταγής:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1/3 του φλιτζανιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Για τη σος:

1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια βρασμένο νερό
½ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη


Εκτέλεση

1. Γεμίζουμε με νερό μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα με το κουτί του. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-2,5 ώρες, προσέχοντας όμως το νερό να καλύπτει πάντα το τενεκεδάκι.

2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουμε κρέμα καραμέλα.

3. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις έτοιμες κρέμες του εμπορίου.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τις σταγόνες σοκολάτας.

5. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Στην κορυφή ανοίγουμε ρηχές τρύπες και γεμίζουμε με καραμέλα.










από:http://www.syntagesmekefi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: