Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Σοκολατάκια με γεμιστά μπισκότα και λευκή σοκολάτα!


Καθώς μιλούσα με την Αναστασία για διάφορα θέματα ομορφιάς ξαφνικά μου θυμίζει πόσο καιρό έχω να ανεβάσω μια συνταγή. Και τότε της λέω πως "δεν έχω καμία νέα συνταγή να προτείνω και έτσι περιμένω μέχρι να δοκιμάσω μια καινούργια" και μου απαντάει "χμμ ... κι όμως έχεις! ανέβασε εκείνα τα τέλεια σοκολατάκια που κάθε φορά που τα φτιάχνεις σε ζαλίζω για το μυστικό που τα πετυχαίνεις τόσο πολύ  και κάθε φορά μου λες πειραχτικά πως δεν γίνεται να μάθω όλα τα μυστικά σου, μιας και η συνταγή είναι τόοοσο δύσκολη!" της απαντάω με γέλια και την αφήνω σε αγωνία μέχρι σήμερα. 
"Αναστασία η δύσκολη συνταγή που περιέχει μόνο 3 υλικά και γίνεται μόνο μέσα σε 20 λεπτά περιμένω να την δοκιμάσω από τα χεράκια σου!!"



Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μερίδες: 2 – 4

Υλικά συνταγής:
  • σοκολάτες λευκές των 200 γραμμαρίων ψιλοκομμένες
  • 390 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια χοντροκομμένα γεμιστά μπισκότα
  • Εκτέλεση:
    1. Σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 33 x 22 εκ. βουτυρώστε και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
    2. Τοποθετήστε τα γεμιστά μπισκότα σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο και κοπανίστε τα μπισκότα με τον πλάστη μέχρι να σπάσουν καλά και γίνουν κομμάτια.
    3. Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί και λιώνετε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Στη συνέχεια ανακατεύετε με τα χοντροκομμένα.
    4. Ρίχνετε το φοντάν στο ταψί. Απλώστε το ομοιόμορφα. Κοπανίστε μια – δυο φορές το ταψί στον πάγκο της κουζίνας για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
    5. Βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 40 με 60 λεπτά. Κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.






    από: http://www.syntagesmekefi.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια: