Δευτέρα και πάλι σήμερα και όσο θέλεις
να είσαι κεφάτη και αισιόδοξη δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι το Σαββατοκύριακο
που πέρασε αλλά και πως το επόμενο αργεί λίγο. Για αυτό κι εγώ σου έχω συνταγή
για να σου φτιάξω το κέφι. Μια συνταγή εύκολη και πολύ νόστιμη αφού περιέχει
μερέντα. Παρακάτω λοιπον, ετοιμάζεται ένα κέικ γεμάτο με νουτέλα.
Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί και άνοιξε λίγο χώρο στην κατάψυξη. Χρησιμοποίησε 2 κουταλάκια για να μοιράσεις την κούπα με την Νουτέλα σε περίπου 12 σβώλους, ο καθένας περίπου 2 ή 3 κουταλάκια του γλυκού. Τοποθέτησε το ταψάκι στην κατάψυξη.
fotos via thefoodcharlatan
Υλικά:
1.
1
κούπα Νουτέλα
2.
10
κουταλιές της σούπας βούτυρο
3.
2
κούπες μαύρη ζάχαρη
4.
230γρ.
μαλακό τυρί κρέμα
5.
2
κουταλάκια του γλυκού βανίλια
6.
2
μεγάλα αυγά
7.
2
κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
8.
1
κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
9.
1/2
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10. 1/4 κούπα Νουτέλα
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί και άνοιξε λίγο χώρο στην κατάψυξη. Χρησιμοποίησε 2 κουταλάκια για να μοιράσεις την κούπα με την Νουτέλα σε περίπου 12 σβώλους, ο καθένας περίπου 2 ή 3 κουταλάκια του γλυκού. Τοποθέτησε το ταψάκι στην κατάψυξη.
Προθέρμανε το φούρνο στους 180. Στρώσε
αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 20x28x5 εκατοστών
(2 λίτρα).
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακάτευε κατά διαστήματα έως ότου αρχίζει να χρυσίζει και να μυρίζει. Αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το αμέσως σε ένα μπολ.
Ανακάτεψε τη μαύρη ζάχαρη και την κρέμα τυριού και χτύπησε το για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς κρεμώδη.
Πρόσθεσε τη βανίλια και στη συνέχεια τα αυγά. Χτύπησε καλά, ξύνοντας τις πλευρές.
Χρησιμοποίησε ένα μικρό κουτάλι για να ανακάτεψε τη σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι. Ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε το 1/4 κούπα Νουτέλα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μην την απλώσεις παντού. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και κάλυψε το όλο.
(2 λίτρα).
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακάτευε κατά διαστήματα έως ότου αρχίζει να χρυσίζει και να μυρίζει. Αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το αμέσως σε ένα μπολ.
Ανακάτεψε τη μαύρη ζάχαρη και την κρέμα τυριού και χτύπησε το για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς κρεμώδη.
Πρόσθεσε τη βανίλια και στη συνέχεια τα αυγά. Χτύπησε καλά, ξύνοντας τις πλευρές.
Χρησιμοποίησε ένα μικρό κουτάλι για να ανακάτεψε τη σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι. Ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε το 1/4 κούπα Νουτέλα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μην την απλώσεις παντού. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και κάλυψε το όλο.
Βγάλε τη Νουτέλα από την κατάψυξη. Χρησιμοποίησε
τα δάχτυλά σου για να πιέσεις κάθε σβώλο στη ζύμη. Διάνειμε ομοιόμορφα. Στρώστε
τη ζύμη πάνω από τη Νουτέλα με μια σπάτουλα.
Ψήσε για 27-30 λεπτά,
μέχρι να ροδίσει από πάνω. Εάν το κέντρο φαίνεται ακόμα υγρό αλλά είναι οι
άκρες της κρούστας αρχίζουν να παραψήνονται βγάλτο αμέσως από το φούρνο.
άφησε
να κρυώσει εντελώς. Βγάλε το μαζί με το χαρτί από το ταψί και κόψε το κέικ σε κομμάτια.
Μπορείς να το σερβίρεις με παγωτό βανίλιαfotos via thefoodcharlatan




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου