Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

I Want get lost with you...


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες συμπτώσεις στον κόσμο συνέβησαν για να να γνωριστούν δύο άνθρωποι; 

Η ιστορία του ζευγαριού αυτού συνήθως είναι η εξής: Ο φίλος του φίλου της φίλης της ξαδέλφης την είδε στο facebook, της έστειλε τυχαία γιατί δεν είχε και τίποτα άλλο να κάνει. Οι φίλοι του είχαν βγει, αυτός δεν είχε όρεξη, έμεινε σπίτι και δεν είχε παρέα. Αυτή απάντησε γιατί ποτέ δεν ήταν σνομπ και πάντα απαντούσε στα μηνύματα. Η συζήτηση δεν τελείωσε ποτέ μιας και αυτοί οι δυο είχαν πολλά κοινά εν τέλει. - Και όταν λέμε για πολλά κοινά, είναι από εκείνες τις φράσεις που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε εάν όντως έχεις βρει τον εαυτό σου σε αντίθετο φύλο και υπάρχει ή κάποιος γνωστό σου που σε ξέρει καλά τον έχει δασκαλέψει έτσι ώστε να σου κάνει την μεγαλύτερη φάρσα της ζωής σου. -
Τα μηνύματα έγιναν κλήσεις, οι κλήσεις έγιναν viber κι αυτοί οι δύο κατέληξαν αχώριστοι. Όμως κανείς δεν σκέφτηκε την απόσταση. Δύσκολο πράγμα η απόσταση κι ακόμα δυσκολότερο όταν σε χωρίζει απ’ το άτομο που θες να έχεις συνέχεια αγκαλιά. Για κάποιο λόγο νοιάζονται, λίγο πιο πολύ απ’ το συνηθισμένο και φοβούνται λίγο παραπάνω απ’ το επιτρεπόμενο. Περνάνε ώρες στα τσατ γιατί φοβούνται μην ξεχαστούν.

Και κάπου εκεί αρχίζουν να ανυπομονούν για την μεγάλη μέρα και η μέρα ενώ στην αρχή είχε οριστεί για μακριά, κάθε φορά έμπαινε νέα ημερομηνία που όλο και την έφερνε πιο κοντά. Και τα σχέδια δεν έχουν τελειωμό. 
Από τα πιο απλά, από τα ρούχα που θα φορεθούν, από τα μέρη που θα πάνε, μέχρι και τα λόγια που θα υποθούν. 
και εκεί είναι το πιο δύσκολο! 

....

Και ενώ η ελληνική γλώσσα είναι απ’ τις πιο πλούσιες, αν όχι η πλουσιότερη στον κόσμο, με 100,000 λέξεις και 300,000 σημασίες (περίπου) κι όμως υπάρχουν φορές που απλά δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να τις βάλουμε σε μiα σειρά, για να εκφράσουμε τα όσα περίεργα συμβαίνουν μέσα μας.
Πώς μπορούμε αλήθεια να περιγράψουμε κάτι που είναι πάνω από’τις ανθρώπινες μας δυνάμεις, όπως έναν έρωτα; Κάτι τόσο ανεξήγητο όπως αυτό το αίσθημα, που κάνει την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά, το στομάχι μας να δένεται κόμπο, το σώμα μας να ποθεί και τη γλώσσα να μπερδεύεται; Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι αυτός μας προκαλεί άλλα τόσα όμορφα αισθήματα κι ασκεί μεγάλη ψυχολογική επιρροή μας. Και εκεί που έλεγες πως τον έρωτα το έχεις ζήσει και αποκλείεται να έρθει κάτι τόσο δυνατό ξανά σου αποκαλύπτει πως εκείνος είχε άλλα σχέδια για εσένα!

....

Τα σχέδια τους είναι βγαλμένα από σινεμά, ίσως και η σχέση που δημιούργησαν
να είναι κινηματογραφική, σαν αυτές τις σχέσεις που όλοι τις θέλουν και όλοι τις ζηλεύουν, αλλά κανένας δεν προσπαθεί να τις φτίαξει. Τα όνειρα τους μεγάλα από αυτά που δύσκολα γίνονται πράξη, δύσκολα αγγίζουν την αλήθεια, κι όμως αυτοί το ξέρουν, πως θα τα ζήσουν όλα γιατί είναι τόσο ίδιοι, γιατί τα θέλουν τόσο πολύ και οι δύο. Έρωτας είναι άραγε αυτό που νιώθουν και οι δύο; χμ..ποιός ξέρει? ίσως το μάθουν στην πορεία αλλά αυτό που τους νοιάζει είναι πως ότι και να νιώθουν είναι αμοιβαίο! και ότι είναι αυτό δεν τους αφήνει άλλη επιλογή παρά μόνο να ανυπομονούν για την μεγάλη "πρεμιέρα"!!

                  Stereophonics - I Wanna Get Lost With You