Γρανίτα καρπούζι! 🍉🍉🍉
Κάθε καλοκαίρι το καρπούζι έχει την τιμητική του. Σπάνια να λείψει από το ψυγείο. Το έχουμε δει στο τραπέζι μετά το μεσημεριανό, το έχουμε πιει σε διάφορα κοκτέιλ ήρθε η ώρα τώρα να το φτιάξουμε και γρανίτα. Σου δίνω συνταγή :
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κούπες πολτό καρπουζιού
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 1 κουταλιά σούπας στυμμένο φυσικό χυμό λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας στον πολτό των φρούτων.
- Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το ξαναψύχουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου