Πέμπτη σήμερα και έχω όρεξη για εμένα λαχταριστό Banoffee και σου δίνω συνταγη
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, μπανάνες, 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη), λίγο γάλα φρέσκο, κονιάκ, κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βγάζουμε την ετικέτα από το μεταλλικό κουτί του γάλατος. Βάζουμε το κουτί μέσα σε κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί το κουτί. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για τρεις ώρες. Όταν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα, γιατί το ήδη υπάρχον εξατμίζεται και το κουτί μας πρέπει να καλύπτεται με νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια του βρασμού. Όταν περάσουν τρεις ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με λαβίδα βγάζουμε το κουτί και το αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσει. Όταν ανοίξουμε το κουτί με το γάλα για να φτιάξουμε το banoffi θα δούμε το γάλα να έχει μετατραπεί σε καραμέλα.
Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε. Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.
Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα). Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας. Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου