Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η στραπατσαδα της γιαγιάς!!

Απο τότε που ήμουνα παιδί
θυμάμαι την γιαγιά μου κάθε Δευτέρα από το πρωί να πιάνεται , όπως αποκαλούσε το ζύμωμα, με το ψωμί για την εβδομάδα που ξεκινούσε. Το φρέσκο ψωμί έγινε αφορμή για την καθιέρωση του μεσημεριανού φαγητού της Δευτέρας στη γιαγιά.  Έτσι κάθε Δευτέρα ξέραμε πως το μεσημεριανό θα είχαμε στραπατσάδα με ζεστό φρέσκο ψωμάκι. Η στραπατσάδα ήταν φαγητό θρύλος το χειμώνα  στο σπίτι απο τότε που η γιαγιά μου ήταν παιδί όπως εκείνη μας έλεγε και για αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της.
Σήμερα καθώς ψαχούλευα το τετράδιο συνταγών της έπεσα πάνω στην συνταγή της στραπατσάδας και καθώς μου ξύπνησε τόσες όμορφες Δευτέρες σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας...Καλή όρεξη λοιπόν!!

ΣΥΝΤΑΓΉ
Προετοιμασία: 2'
Έτοιμο σε: 30'
Ποσότητα: 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
  • 10 ντομάτες γινωμένες 
  • 6-7 αυγά 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο 
  • Λίγη φέτα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
 Σε ένα τηγάνι τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο , το αλάτ ικαι σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με ελάχιστα υγρά. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα αυγά μέσα στην σάλτσα . Ανακατεύουμε συνεχώς ,προσθέτουμε και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Πριν ψηθεί τελείως προσθέτουμε την φέτα κομμένη σε κυβακια.
 
 Και Έτοιμο!!.....Έτσι απλά 

Δεν υπάρχουν σχόλια: